Vuosi 2014
  • Tulosta
  • Poista sivu raportistasi Lisää sivu raporttiisi
  • Tallennetut sivut
  • Lataa tiedostoja
  • Anna palautetta
  • Sanasto

Puhtaammat ja turvalliset tuotteet

Strategiamme mukaisesti tarjoamme asiakkaillemme vähemmän ympäristöä kuormittavia ratkaisuja. Valmistamamme uusiutuvat ja öljytuotteet mahdollistavat kuluttaja- ja yritysasiakkaille puhtaamman liikkumisen ja kuljetuspalvelut. Tarjoamme uusiutuvia sovelluksia myös esimerkiksi kemianteollisuuden tarpeisiin.

Tuotteemme perustuvat tarkkaan tutkimus- ja kehitystyöhön, jolla taataan tuotteiden turvallinen käyttö sekä yhteensopivuus asiakkaiden vaatimusten kanssa.

Suurin osa Neste Oilin myymistä tuotteista luokitellaan vaarallisiksi, minkä vuoksi on erittäin tärkeää varmistaa tuotteiden turvallinen käsittely koko niiden elinkaaren ajan. Varmistamme myös, että asiakkaillamme on tuotteen turvalliseen käsittelyyn tarvittava tieto ja että tuotteemme täyttävät kansallisen ja kansainvälisen lainsäädännön asettamat vaatimukset.

Uusiutuvaa dieseliä miljoonille autoille

Uusiutuvan NEXBTL-dieselin käytöllä voidaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 40–90 % koko tuotteen elinkaaren aikana fossiiliseen dieseliin verrattuna. Vuonna 2014 valmistimme uusiutuvaa NEXBTL-dieseliä määrän, joka vastaa noin 2,8 (2,6) miljoonan henkilöauton vuotuista polttoaineenkulutusta. Valmistamallamme määrällä NEXBTL-dieseliä saavutettiin 5,6 (4,8) miljoonan tonnin päästövähenemä, joka vastaa noin 48 % Suomen tieliikenteen vuotuisista kasvihuonekaasupäästöistä.

Lue lisää NEXBTL:n käytöllä saavutettavista päästövähenemistä.

Markkinoille matalarikkinen laivapolttoaine

Vuonna 2014 toimme markkinoille uuden EU:n rikkidirektiivin mukaisen matalarikkisen laivapolttoaineen. Uusi polttoaine vähentää merkittävästi rikin ja hiukkasten päästöjä meriliikenteessä. Toimitamme tuotetta muun muassa Tallink Gruppin ja Finnlinesin aluksille. Tuotetta myydään sekä kotimaan markkinoille että vientiin.

Neste Pro Diesel Liettuan markkinoille

Aloitimme vuonna 2014 uusiutuvaa NEXBTL-dieseliä sisältävän Neste Pro Dieselin myynnin myös Liettuan markkinoilla. Neste Pro Diesel sisältää aina vähintään 15 % uusiutuvaa dieseliä, minkä ansiosta kuluttaja-asiakkaat voivat helposti pienentää omaa hiilijalanjälkeään. Aiemmin tuotetta on ollut saatavilla vain Suomessa.

Lue lisää NEXBTL:n käytöllä saavutettavasta kasvihuonekaasupäästövähenemästä 

Propaanille uusiutuva vaihtoehto

Vuonna 2014 ilmoitimme rakentavamme biopropaanilaitoksen Rotterdamin jalostamolle. Hanke käynnistyi heti ja biopropaanin myynnin on tarkoitus alkaa vuoden 2016 lopussa. Tuote vastaa ominaisuuksiltaan fossiilista propaania, mutta on ympäristöä vähemmän kuormittava. Toimitamme kaiken Rotterdamissa tuotettavan biopropaanin hollantilaiselle energiayritys SHV Energylle. Fossiilisten polttoaineiden korvaaminen biopropaanilla vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä.

Uusiutuva NEXBTL-lentopolttoaine Boeingin testissä

Lentokonevalmistaja Boeing testasi valmistamaamme NEXBTL-dieseliä menestyksekkäästi lentopolttoaineen osana vuonna 2014. Testilento lennettiin Boeing 787 Dreamliner -tyyppisellä koneella Yhdysvalloissa ja uusiutuvan dieselin osuus oli 15 % koneen toisessa moottorissa. Boeing suunnittelee jatkavansa polttoaineen testaamista. Lentoliikenne on yksi kohdemarkkinoistamme.